7 жовтня 2016 р.

День художника

      9 жовтня майстри пензля відзначають День художника України. В цей день, звичайно ж, прийнято говорити про роль образотворчого мистецтва в культурному розвитку всього людства. За допомогою своїх робіт художники передають внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагаються достукатися до людей, несучи їм свої ідеї.
 
    З нагоди цього дня в гімназійній бібліотеці діє виставка-презентація робіт місцевих художників та художників України.

Літературний календар

   
             
          6 жовтня виповнюється      135 років від дня народження
Івана Антоновича Кочерги
(1881–1952), українського драматурга, перекладача. Найбільшого визнання і популярності здобули історичні драми «Фея гіркого мигдалю», «Алмазне жорно», «Свіччине весілля», «Ярослав Мудрий», а також п’єси на сучасні теми «Марко в пеклі», «Майстри часу».  

Слава і визнання прийшли до Івана Кочерги досить пізно – у 54 роки, коли його п’єса «Майстри часу» посіла друге місце у Всесоюзному урядовому конкурсі на найкращу п’єсу.

Кочерга володів багатьма мовами, зокрема латиною, добре знався на світовій літературі, історії, міфології, юриспруденції тощо.

6 жовтня 2016 р.

Увага, фотоконкурс!

                             До уваги учнів 3, 4 та 5-х  класів!

         З 3 по 13 жовтня в нашій бібліотеці проходить фотоконкурс "Я і моя улюблена  книга"
        Ми з нетерпінням чекаємо на ваші фотографії. Поспішайте стати активними учасниками конкурсу! Найкращі отримають подарунки!

Новий проект


      З 1 вересня в гімназії почав діяти проект "Шкільне радіо". Кожен навчальний день розпочинається із звучання гімну України. На перервах діти мають можливість як відпочити під музику, так і отримати корисну інформацію. 
       У рамках даного проекту бібліотека відкрила свою рубрику "Бібліотечний вісник", з якої діти можуть почути різноманітні новини та цікавинки літературного світогляду.

Екскурсія до гімназійної бібліотеки

        3 жовтня 2016 року бібліотекарем були проведені екскурсії для учнів 1-х класів до гімназійної бібліотеки "Мандруємо Книжковим містом".  Діти ознайомилися з гімназійною бібліотекою, відгадували загадки та в ігровій формі засвоїли правила поводження з книгою.

Акція "Подаруй книгу бібліотеці"

 
   З  1 жовтня по 25 листопада 2016 року проходить акція  "Подаруй книгу бібліотеці".
Будь-яка книга з вашої особистої бібліотеки, яку ви вже прочитали, знайде своє місце на полицях нашої бібліотеки, стане доступною іншим читачам.
    Подаруйте книгам друге життя і читачі бібліотеки будуть вдячні вам!
    Робіть гарні справи для процвітання рідної гімназії!

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек

   
      З  1 жовтня 2016 року  розпочався Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек "Книга і читання - важливий чинник у вихованні духовних цінностей учнів".
    В рамках місячника з метою популяризації читання  в нашій бібліотеці будуть проходити різноманітні заходи.