26 жовтня 2021 р.

Багряна осінь України

28 жовтня  - це  день, коли з нашої землі були остаточно вигнані війська нацистської Німеччини та її союзників під час Другої світової війни.

Так, в пам’ять про героїв Другої світової війни та вигнання із  України  нацистських загарбників,  в гімназійній  бібліотеці створена книжкова виставка-реквієм «Багряна осінь України».

Під час Другої світової війни було зруйновано майже 700 українських міст і 28 тисяч сіл, спалено близько 320 тисяч господарств. Україна зазнала матеріальних втрат у розмірі понад 45 % від збитку усього СРСР.

Битва за вигнання з території України нацистських окупантів тривала 680 діб і складалася з низки великих операцій, у яких брали участь до половини живої сили і бойової техніки всіх діючих радянських Збройних Сил, стала найважливішим етапом на шляху до перемоги над нацистською Німеччиною та її союзниками.

Воєнні дії відбувалися на території України протягом 40 місяців – із 22 червня 1941 року до кінця жовтня 1944 року.

Ми пам’ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна, не забуваємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об’єднані нації. Україна зробила вагомий внесок у перемогу над Антигітлерівською коаліцією. І ми завжди пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю – завжди перемагає.

Ця пам’ять робить нас сильнішими, вона – запорука єдності та злагоди у суспільстві, запорука нашої перемоги сьогодні.

 









 

Немає коментарів:

Дописати коментар