13 травня 2013 р.

Великдень


Православна Пасха в 2013 році припадає на 5 травня. Воскресіння Христового вважається найбільшим святом в християнському світі. У цей день відбувся перехід Сина Божого від смерті до життя. Ісус воскрес, і на Православну Пасху прийнято вітати людей словами «Христос воскрес!», На що співрозмовник повинен відповідати «Воістину воскрес!».
З біблійних переказів відомо, що Православному Великодню передувала смерть Ісуса після розп'яття. Вона відбулася на третій день його страшних мук. Після цього Ісус Христос з допомогою сили Божества воскрес і з'явився перед живими. Він вийшов зі свого гробу так, що жоден камінь не був зрушений, жоден охоронець не побачив Його. Після на землю зійшов ангел і відсунув камінь, який раніше закривав гріб Ісуса. Марія Магдалина, побачивши те, що гріб відкритий, вирішила, що Ісуса забрали. Вона розповіла про це учням Спасителя, і разом вони побачили ангела, який і сказав їм про Воскресіння.
Православна Пасха обов'язково передбачає освячення паски, фарбованих яєць під час святкової служби. Це свято дуже люблять в різних країнах, так як воно є символом життя, надії і порятунку.

Немає коментарів:

Дописати коментар