20 березня 2023 р.

Всесвітній день поезії

 


21 березня відзначається Всесвітній день поезії.

Символічним знаком поезії, як відомо, є крилатий кінь – Пегас, адже «крилатість» - одна з важливих її якостей.  Поезія формує громадську думку і в той же час передає внутрішні переживання як самого автора, так і читачів.   Вважають, що поезія була і залишається найважливішою частиною сучасного мистецтва. Тому людство повинно навчитися цінувати поетичні рядки і знаходити в них справжнє багатство. Поезія допомагає нам жити разом. Вона необхідна для встановлення діалогу між культурами та для гармонійної взаємодії між різними суспільствами.

Немає відповіді на питання, в чому секрет поетичних чарів. Поезія залишається загадкою. Тим більше вона вабить читачів. Навіть той, хто кричить: ―Не люблю віршів всіляких поетів!‖, мабуть, просто не читав шедеврів. Інакше обов'язково знайшов би собі поетів до душі.


Свято Книги

 

16 березня 2023 року  для учнів 4-х класів, з метою залучення дітей до читання, була проведена віртуальна подорож "Чарівна країна Літературоландія"

Посвята в читачі

 

В рамках Всеукраїнського тижня дитячої та юнацької книги 14 березня 2023 року для учнів 1-х класів було проведено свято "Посвята в читачі".


Голосне читання книги

13 березня 2023 року для учнів 2-В класу  бібліотекарем ліцею було проведено голосне читання книжки Антона Алатона "Як Майя стала охайною дівчинкою". Після читання була проведена бесіда про важливість дотримання особистої гігієни учнів.

 

Акція "Подаруй книгу бібліотеці ліцею"

 

                                                                                До уваги учнів!

З 01 березня по 27 березня

2023 року

проводиться акція

« Подаруй  книгу  бібліотеці ліцею»

   Запрошуємо всіх взяти

                                                                                                                                                     участь у цій акції !!!


Всеукраїнський тиждень дитячої та юнацької книги

Традиційно в березні  кожного року бібліотека ліцею проводить Тиждень дитячої та юнацької книги. 

У сучасному світі гаджетів, які витісняють таку важливу складову повноцінного всебічного розвитку особистості , як читання книг, хочемо прищепити учням любов до книги, дбайливого ставлення до неї, виховання потреби в читанні, залучити учнів до захоплюючих мандрівок  у світ літератури.

Читання має здатність відволікати від тривоги, заспокоювати, дає можливість зануритися у вигаданий світ.

“Хто полюбить книгу, той далеко піде у своєму розвитку. Книга рятує душу від здерев’яніння.”

(Т.Г. Шевченко)