20 вересня 2023 р.

Конкурс творчого декламування поезії


 

5 вересня 2023 року виповнилося 100 років від дня народження українського дитячого поета, перекладача, пісняра Грицька Бойка (Григорія Пилиповича Бойка).

З-під пера письменника за час його літературної діяльності вийшла майже сотня дитячих книжок накладом близько 20 мільйонів примірників. Твори для дітей стали покликанням Грицька Бойка, щоденною турботою і принесли поетові заслужений успіх та любов мільйонів юних читачів.

З нагоди ювілею письменника, бібліотека організувала онлайн конкурс творчого декламування поезії Грицька Бойка серед учнів 4-х класів.

1 місце посіла учениця 4-А класу - Клязника Анастасія,

2 місце - Яковенко Анастасія (4-Б клас),

3 місце - Малиш Софія (4-А клас)



 

19 вересня 2023 р.

Моя Україна - єдина та вільна

До Дня Незалежності України в бібліотеці було організовано книжкову виставку.

У 2023 році ми відзначаємо 32 роки незалежності України. Це свято завжди проходило з особливим розмахом - влаштовувалися військові паради, святкові концерти та фестивалі. Українці - від малого до великого - традиційно одягали на День Незалежності вишиванки або в'язали до одягу стрічки в національних синьо-жовтих кольорах.

На жаль, в умовах війни ми змушені відмовитися від звичного святкування - щоб не наражати на ризик життя людей, масові заходи не проводять. Але цей факт не заважає нам, як і торік, вдягнути вишиванки, виконати гімн і разом помолитися про якнайшвидше настання миру в рідній країні.