19 грудня 2013 р.

День святого Миколая


                                              
19 грудня відзначають День святого Миколая — покровителя всіх мандрівників і дітей. Свято вважається одним із найбільш шанованих у православному світі.
   З історії відомо, що Святитель Миколай жив приблизно в III-IV століттях. У народі його прозвали Миколою Угодником, оскільки він прославився як угодник Божий. Християни вважають, що в День святого Миколая досі відбуваються чудеса.  
    Микола Угодник творив добрі справи за життя, керуючись своєю сильною вірою в Бога. Помер Святитель Миколай в середині IV століття. Його мощі збереглися нетлінними, вони зцілили тисячі людей. Зараз мощі Миколи Угодника зберігаються в італійському місті Бар, куди були перенесені в 1087 році.  
     Здавна Микола Угодник вважався захисником всіх дітей. У деяких слов'янських народах вірили і досі вірять, що напередодні Дня святого Миколая цей святий приносить усім слухняним дітям подарунки, а неслухняні повинні виправитися і чекати подарунки від Миколая наступного року. Вважається, що малюки знаходять подарунки вранці 19 грудня під подушкою.  А у гімназії № 5 діти мали можливість знайти їх у бібліотеці. Цього дня бібліотекарем була проведена вікторина "Святий Миколай, до нас завітай". Діти відповідали на запитання, читали вірші, демонстрували свою обізнаність у народознавстві. Усі учасники заходу отримали цукерки.
   




Немає коментарів:

Дописати коментар