28 вересня 2017 р.

2017 рік - Рік Японії в Україні

2017 рік за ініціативою Президента України оголошено роком Японії в Україні. Не викликає сумніву, що це - ще один крок на шляху до співдружності двох країн, а зближення українського та японського народів посприяє розвитку діалогу культур, таких своєрідних і цікавих
Чим здивує Україна друзів з Далекого Сходу? Оплетеною легендами й казами давньою історією, мелодійними піснями та старими іконами, щирою душею й відчайдушною звитягою, неповторним співом і веселими танцями. Не менш цікавою для наших співвітчизників виявиться далека загадкова Японія.
Це країна з дуже давніми й непорушними традиціями, що чітко дотримуються й досі. Так залишилися традиційними японський костюм, літературна японська мова, національний інтер’єр, церемонія чаювання, театр «кабукі» і величезна кількість інших оригінальних звичаїв. І це все — в оточенні надсучасних нанотехнологій! Ось таке унікальне поєднання традиційного й сучасного суспільства, чого не зустрінеш у будь-якій іншій культурі.
Унікальним також є ставлення японців до природи — воно сповнене глибоко споглядання і романтики. Цей народ захоплюються натуральною красою пейзажу, квітів, моря, яку здавна оспівує у віршах. У Японії існують навіть спеціальні церемонії споглядання природних явищ.
Не можна не відзначити таку рису характеру японців, як чесність. У Країні Сонячного сходу активно працюють бюро знахідок, куди люди приносять загублені кимось речі. Отже, якщо під час перебування у Японії ви забудете десь свою парасольку — висока вирогідність того, що ви можете знайти її у бюро знахідок.

Ось така вона Японія. Є чого навчитися або хоч взяти за приклад.

       Цікаві факти про Японію

Немає коментарів:

Дописати коментар